Designing Cultures

Van vaardigheden naar ontwerpende cultuur

De Academy

Designing Cultures is de Academy van 31Volts waarmee wij jouw team en organisatie helpen om mensen nog meer centraal te stellen en op zoek te gaan naar de waarom achter de vraag. We experimenteren met prototypes om succesvoller te leren innoveren.

Het is onze missie om jouw team te introduceren in al het goede dat design (thinking) te bieden heeft. Van het centraal stellen van mensen, tot aan het ontwikkelen van een ontwerpende cultuur in jouw organisatie waar geen enkel idee te gek is.

Basisvaardigheden beheersen is belangrijk, maar veel liever starten wij bij het waarom van design. Het hoe en wat, daar gaan we in de trainingen mee aan de slag. Learning by Doing noemen wij dat.

Voor wie?
Iedereen die met zijn team aan de slag wil met zijn team om uitdagingen effectiever en met meer plezier aan te pakken

Trainingen op maat
Goed worden in design kun je op drie niveaus aanpakken: Kennis maken met het ontwerpproces en methodieken, comfortabel worden met vaardigheden en het bouwen van een ontwerpende cultuur.

Hoe je deze niveaus aanpakt, verschilt per persoon, team en organisatie. Over de vorm en duur denken we graag samen na zodat je een training op maat krijgt, afgestemd op jouw specifieke wensen en leerdoelen.

Geïnteresseerd geraakt?
Download de brochure

“If I had an hour to solve
a problem I’d spend 55
minutes thinking about
the problem and 5 minutes
thinking about solutions.”

– Albert Einstein

Design Thinking

Ontwerpen doen mensen al heel erg lang. Met design thinking als titel is inzichtelijk gemaakt wat ontwerpen nu precies is. Dat je als ontwerper niet alleen dingen mooi maakt, maar vooral ook lastige vraagstukken kan benaderen om zo nog innovatiever te worden. Steeds meer organisaties, zo lijkt het, zijn op zoek naar manieren om tot slimme en zinvolle innovaties te komen. En dan komt design thinking al snel om de hoek kijken. Maar wat is het nu precies?

Wat ontwerpers al wisten is dat design dé manier is om tot iets nieuws te komen waar mensen iets aan hebben. Creativiteit die wordt ingezet met als doel; het leven van mensen aangenamer te maken. Soms door de schoonheid en gebruiksvriendelijkheid van een product te verbeteren, maar steeds vaker door grip te geven op ‘de echte’ uitdaging om vervolgens met originele nieuwe oplossingen te komen.

Fases binnen het ontwerpproces
In de trainingen gaan we aan de slag met:
Frame/ Learn / Create / Transform

Trainingen in het kort

Design gedreven innoveren

Deze training gaat over het leren kennen van al het goede dat design te bieden heeft; mensen, het ontwerpproces en bijbehorende technieken.

Vraagstukken op een design gedreven manier aanpakken betekent werken volgens een creatief, pragmatisch proces. In deze cursus ga je op zoek naar de vraag achter de vraag en krijgen jullie een beter beeld van de behoeftes van de (eind-) gebruiker.
#doublediamond #designthinking #uitbeelden #strategicdesign #brainstormtechnieken #visualiseren

 

Comfortabel met design skills

Deze training gaat over de ontwikkeling van vaardigheden en daar comfortabel mee worden. Persoonlijk, als team en als organisatie.

Mensen op straat interviewen of een idee tekenen in plaats van beschrijven is voor veel mensen behoorlijk spannend. Daarom train je in deze cursus je creatieve vaardigheden. Je maakt kennis met verschillende design skills én tools. Van interviewen tot design scenario.
#persona #customerjourneymap #businesscase #designscenario #visualiseren #tekenen #prototypen #experimenteren

 

Word een design gedreven organisatie

Deze training gaat over fouten mogen maken, experimenteren en leren door te doen. Oftewel: No prototype, no meeting.

Design gedreven organisaties zijn succesvoller dan organisaties die gedreven worden door voorspelbare uitkomsten. Hoe wordt design gedachtegoed in de organisatie? Samen ontdekken we welke transitie jouw team of organisatie nodig heeft.
#werkomgeving #creatie #teamcultuur #veiligeomgeving #pilots #gezamenlijketaal #tone-of-voice

Meer informatie
Wat je gaat leren, wat je daarna kan en welke resultaten je zult behalen, lees je in de brochure.

“Onze vergaderingen
zullen nooit meer hetzelfde
zijn nu we hebben gezien
hoe het óók kan.”

Designing Cultures

Duurzame verandering en groei beginnen met de cultuur van je organisatie. Je hebt een creatieve motor nodig om abstracte concepten continu om te zetten in praktische vernieuwing. Met onze op maat gemaakte workshops wordt design gedreven innovatie een tweede natuur.

Tools die worden ingezet
Organizational design, workshops, creatieve vaardigheden

Design Research
Mensen altijd centraal

Ontdek meer projecten:

KLM Studio
Slachtofferhulp NL
Utrechtse Musea
NS

Service Design
Diensten om van te houden

Ontdek meer projecten:

SHN Prototype en Experiment
Mitsubishi Elevator Europe
Provincie Noord-Holland

Strategic Design
Verken onontgonnen terrein

Ontdek meer projecten:

OMO Scholengemeenschap
Schneider Electric
Malmberg

Designing Cultures
Ontwerp je bedrijfscultuur

Ontdek meer projecten:

Ministerie van EZ
KLM Pride is blue
KLM Boek
SHN Implementatie
Rabobank
KNMG

Get in touch

Zin om met jouw team aan de slag te gaan?
Bel 030 8903220 of mail ons!

Design in
the service
of people

31Volts
Schaverijstraat 11
3534AS Utrecht
030 8903220